21 apr

Branden på Solstrålegatan

Nu är branden på Solstrålegatan som uppstod under julledigheten 2019 så gott som åtgärdad. De nya förråden är numrerade som tidigare, och boende på Solstrålegatan som drabbats av branden kan nu återigen använda sina förråd. I förra upplagan av Västerbladet informerade vi om vad som är viktigt att tänka på för att förhindra uppkomsten av … Continued

17 apr

Lokal på Södra Vägen 18 uthyrd

I dessa tuffa tider är vi väldigt glada över att ha träffat avtal gällande lokalen på Södra Vägen 18. Från och med den 1:e juni kommer expansiva QSG Bevakning att bedriva sin kontorsverksamhet i en utav våra lokaler. Vi önskar dem varmt välkomna till oss!

18 mar

Så hanterar vi Coronasituationen

Vi värnar om våra hyresgäster och medarbetare och vi tycker därför att det är särskilt viktigt att vi alla bidrar till att minska risken för spridning av covid-19. Västerstaden tar den rådande situationen mycket allvarligt och nedan finner du några riktlinjer som vi förhåller oss till och som vi förväntas bli bemött med.   Västerstaden … Continued

12 mar

Brand Länsmansgården

Till hyresgästerna som drabbades av branden på Solstrålegatan 36-40: Under vecka 13 kommer vi att åtgärda skadorna som branden orsakat gällande TV och fiber i förrådsutrymmena. Under dagtid kan det därför förekomma driftstörningar. Samtidigt kommer vi under vecka 13 att plocka bort containern som har nyttjats för magasinering i c.a. tre månader. Vi ber er … Continued

26 feb

Lokal på Hallbergsgatan 7 uthyrd

Nu expanderar Pizzeria Granada i Borås. Under veckan träffades avtal mellan Västerstaden och Granada gällande den vakanta hörnlokalen på Hallbergsgatan 7. Granada har haft sin verksamhet i Borås i cirka 30 år och vi är glada att få fortsätta samarbetet. Vi önskar dem stort lycka till!

14 feb

Lokal på Hedåsgatan 3 uthyrd

Vi vill gladeligen meddela att vi idag träffat avtal med Beauty Style Salong gällande vår vakanta lokal på Hedåsgatan 3. Beauty Style Salong sitter i dagsläget på Avenyn och kommer att utöka sin verksamhet nu även på Hedåsgatan. Vi önskar dem välkomna till oss!

24 jan

Brand på Temperaturgatan 1

Information till hyresgäster på rubricerad adress På torsdagskvällen den 23:e januari började en laddningsstation för batterier brinna i en lägenhet. Branden berörde endast denna lägenhet och var begränsad till ett rum i bostaden. Saneringsarbetet startades direkt på kvällen och beräknas pågå vecka 4.   Vid eventuella frågor som berör branden vänligen kontakta Hans Eliasson, hans.eliasson@vasterstaden.se. … Continued

28 nov

Västerstaden köper centralt hyreshus i Kungsbacka

Västerstaden köper fastigheten Södercentrum 7, belägen i Söderstaden, centrala Kungsbacka. Transaktionen omfattar ett hyreshus med ett mycket bra läge i populära stadsdelen Söderstaden. Byggnaderna uppfördes 2008 och har en total uthyrningsbar area som uppgår till 6.045 m² fördelat på 79 lägenheter och fem lokaler. Genom förvärvet befäster vi vår lokala närvaro i Kungsbacka, där vi … Continued

10 jul

Bangatan, Majorna

I dagarna vann en ny detaljplan för Kvarteret Signalen laga kraft. Det handlar om de byggnader på Bangatan, vid hållplatsen Fjällgatan.    

26 jun

Västerstaden har blivit med elbil

Vi tror på att den största klimatpåverkan ligger hos företagen. Detta innebär också att vi får ta ansvar för att minska vår negativa klimatpåverkan. Allting börjar med att bli medveten och vi på Västerstaden gör vårt yttersta för att ta vårt ansvar. Inte nog med att vi har ett stort ansvar att bygga och förvalta … Continued

24 maj

GREBBAN utökar sina ytor i Vasastaden

Vår hyresgäst GREBBAN AB har tecknat en utökning av befintliga ytor på Viktoriagatan 16. Från och med 1 juli fördubblar de sina ytor till 725 kvadratmeter. Vi är väldigt glada att vi lyckats tillgodose GREBBANS önskemål att växa i befintligt hus och hoppas att de ska trivas!

23 maj

Fönsterbyte – Olskrokstorget

På Redbergsvägen 9 pågår just nu fönsterbyte. Här har vi lyckats hitta ett fönster som är likt originalet, både i färg och utformning, för att behålla husets karaktär. Arbetet beräknas vara klart vecka 24.

23 maj

Fasadrenovering – Kapellplatsen 2

På Kapellplatsen restaurerar vi nu fasaden med sina fina utsmyckningar i original. Även omfogning av tegel görs när en byggställning ändå är på plats. Arbetet beräknas vara klart innan midsommar.

23 maj

Fasadrenovering i Kålltorp

Området är känt för sina träfasader men de kräver också sitt underhåll. Nu byter vi rötskadad panel, målar om och byter även fönster på Stobéegatan 14.    

04 apr

Första spadtaget för Projekt Tuve

Idag togs det första spadtaget för vårt bostadsprojekt på Gunnestorpsvägn i Tuve, Göteborg. Västerstaden bygger i samarbete med Bonava två av totalt tre kvarter som skall uppföras i området. Fastighetsägare, kommunen, byggherrar, byggbolag och underentreprenörer var på plats och på bilden ovan syns vår VD Sven Gustafsson som tar det första spadtaget tillsammans med byggnadsnämndens … Continued

01 apr

Försäljning i Gislaved

Den 1 april 2019 säljer Västerstaden för kunds räkning fastigheten Anderstorp 8:93 belägen på Brogatan 8 i Anderstorp, Gislaved. Vi önskar de nya ägarna lycka till och tackar för denna tiden!

29 mar

Försäljning i Linnéstaden

Den 29 mars 2019 säljer Västerstaden för kunds räkning fastigheten Kommendantsängen 4:6 belägen på Sveagatan 19 i Linnéstaden, Göteborg. Vi önskar de nya ägarna lycka till och tackar för denna tiden!

01 feb

Försäljning i Kvillebäcken

Den 1 februari 2019 säljer Västerstaden för kunds räkning industrifastigheterna Kvillebäcken 61:5 & 61:8 belägna på Ångpannegatan i Kvillebäcken, Göteborg. Vi önskar den nya ägaren Fastighets AB Balder all lycka med fastigheterna!

28 nov

Västerstaden flyttar till Hedåsgatan

I december flyttar Västerstaden sitt kontor från Viktoriagatan 3 till Hedåsgatan 3, Göteborg. Detta innebär att kontoret på Viktoriagatan 3 är stängt torsdag och fredag den 13-14 december på grund av flytt. Måndagen den 17 december slår vi upp dörrarna till vårt nya kontor på Hedåsgatan. Varmt välkomna!

05 okt

Lediga p-platser i Majorna

I våra garage på Bangatan 36, 40 och 42 har vi nu lediga p-platser att hyra ut. Kontakta Malin för mer information.

01 jun

Förvärv i Göteborg, Kålltorp

Västerstaden har idag den 1 juni 2018 förvärvat och tillträtt fastigheten Göteborg Kålltorp 77:6 belägen på Utjordsgatan 17-27 i Kålltorp, Göteborg. Fastigheten består av 36 st hyreslägenheter samt fyra st lokaler i bottenplan där det idag bedrivs kommunal verksamhet i form av förskola och gruppboende. – Förvärvet är ett trevligt tillskott och vi ökar härmed … Continued

06 apr

Fastighetsförvärv i Göteborg, Johanneberg

Den 6 april 2018 förvärvar och tillträder Västerstaden fastigheten på Viktor Rydbergsgatan 27 i Johanneberg. Fastigheten består av 17 st hyreslägenheter, de flesta 2-3 rummare. – Det är ett spännande förvärv där vi ser stor potential att förbättra standarden i både lägenheterna och de gemensamma utrymmen, säger Hans Stridh, vice vd för Förvaltnings AB Västerstaden.

01 apr

Nytt förvaltningsuppdrag i Göteborg

Vi kan stolt meddela att vi från den 1 april 2018 fått ett nytt förvaltningsuppdrag i Göteborg. Fastigheterna är belägna på adresserna Bangatan, Berzeliigatan, Södra vägen samt Birkagatan. Vi ser framemot ett bra samarbete med ägarna och hälsar alla för oss nya hyresgäster välkomna!

19 jan

Fastighetsförvärv i Göteborg, Örgryte

Den 19 januari 2018 förvärvar Västerstaden den anrika fastigheten Parc La Reine på Danska Vägen i Örgryte. Ursprungligen byggdes huset till en känd skeppsredare i Göteborg. Dock har det de senaste 40 åren bedrivits som festlokal. Västerstaden kommer att konvertera byggnaden till ett flerfamiljshus.

01 jan

Förvaltningsuppdrag i Göteborg, Centrala Hisingen

Vi kan stolt meddela att vi från den 1 januari 2018 har fått förtroendet att förvalta två industrifastigheter på Ångpannegatan 1-3, Hisingen. Vi ser framemot ett bra samarbete med ägaren och hälsar alla för oss nya hyresgäster välkomna!

28 dec

Fastighetsförvärv, Stenungsund

Den 28 december 2017 tillträder Västerstaden fastighet Östra Köpmansgatan 14 vid Stenungstorg i Stenungsund. Fastigheten består av 94 st hyreslägenheter, varav 44 st är nybyggda hyresrätter med unga vuxna som målgrupp. – Vi köper ett väldigt intressant objekt i ett centralt läge som vi ser fram emot att förvalta långsiktigt. Förvärvet är också strategiskt viktigt … Continued

01 dec

Fastighetsförvärv i Göteborg, Olskroken

Västerstaden förvärvar fastigheten Övre Olskroksgatan 10-12 i Olskroken. Tillträde är 1 december 2018. Fastigheten består av 26 st hyreslägenheter och två st lokaler. Lägenheterna kommer i takt med uppsägningar att renoveras för att uppfylla modern standard.

06 jul

Västerstaden säljer i Örebro

Förvaltnings AB Västerstaden säljer nu ett bostadsbestånd i Örebro rörande 396 lägenheter med en totalyta på cirka 28 000 kvadratmeter. Köpare är Victoria Park AB (publ). Överlämning sker den 1 september 2017.

05 jul

Renovering av innergård på Kapellplatsen

Nu är innergården på Kapellplatsen 2, Kapellgatan 6 & Erik Dahlbergsgatan 60 äntligen färdigställd. Projektet startade redan under 2016 men visade sig vara lite mer omfattande än vad vi först trodde. Det som är gjort är ny stensättning och plantering. Armaturer på fasaden och gården är utbytta. Nedre delen av fasaden har fräschats upp med en … Continued

03 apr

Nytt förvaltningsuppdrag i Göteborg

Vi är glada att meddela att vi från och med 2017-04-01 fått i uppdrag av Larsen Fastigheter AB att totalförvalta den nyförvärvade fastigheten Stampen 13:15 belägen på Baldersgatan 2 i Göteborg. Västerstaden har varit köparens rådgivare i affären och bistår från och med ovan datum köparen med totalförvaltning (teknisk & kameral). Vårt koncept för totalförvaltning … Continued

30 mar

Balkongrenovering på Friggagatan

Ett av våra projekt under början av året har varit på Friggagatan 9 i Göteborg. Där har vi bytt ut befintliga balkongplattor i betong, och gjutit nya. De gamla skärmväggarna har även de bytts ut mot nya fina. Renoveringen startades vecka 6 och under vecka 12 monterades ställningen ner, lagom till att uteserveringarna öppnar. Till … Continued

01 jan

Nytt förvaltningsuppdrag i Kålltorp

Vi är glada att vi har fått förtroendet att förvalta tre fastigheter i Kålltorp, Göteborg från och med 2017-01-01.Fastigheterna kompletterar väl vårt befintliga förvaltningsbestånd i centrala Göteborg. Är ni intresserade av att få hjälp med förvaltning av era fastigheter?  Vi erbjuder både teknisk och kameral förvaltning, delad som totalförvaltning. För mer information: HANS STRIDH, vVD … Continued

15 dec

Nyproduktion färdigställd i Trollhättan

18 Nya lägenheter färdigställda och uthyrda i Trollhättan Här bor du i direkt i anslutning till stadens centrumbutiker, nöjen och kommunikation. Den anrika fastigheten Tor 3 på Kungsgatan 36 i centrala Trollhättan har nu byggts om till 18 st toppmoderna lägenheter. Fastighetens befintliga affärslokaler på de tre första våningarna har bevarats. Lägenheterna har en hög … Continued

Nyheter