Bostäder i Fjällbo

Fjällbo Terrass

Byggnationen av de nya hyreslägenheterna  (97 st) i Fjällbo Terrass startade i oktober 2020.

Vi är nu halvvägs in i projektet och vår totalentreprenören Betonmast har stomrest alla väggar och tak. Arbetet går enligt plan och vi följer med spänning utvecklingen av området.

Vi ser väldigt mycket fram emot att se slutresultatet av projektet som beräknas stå klart i december 2022.

För veckovis uppdatering, besök vår hyresgästinformationssida här.

 

fjällbo

 

 

2020-06-16

Upphandling av totalentreprenad är gjord och det står klart att Betonmast kommer att på uppdrag av Västerstaden genomföra projekt Fjällbo Terrass.

Projektet omfattar projektering och produktion av 97 moderna hyreslägenheter i storleken 2-4 rum och kök. Lägenheterna är fördelade på två punkthus om 7-10 våningar. Totalytan ligger på cirka 12 565 kvadratmeter och omfattar även en nybyggd parkeringsanläggning.

Fjällbo Terrass blir en del av området Fjällbo Park inom stadsdelen Utby, lite drygt 6,5 kilometer öster om Göteborgs centrum. De nya bostadshusen byggs vid foten av Fjällboberget med närhet till både naturstigar och klättringsleder. Tegelfasaderna och de skiftande tonerna är inspirerade av naturen och de branta bergen som ramar in husen.

– Det känns riktigt bra att få vara med och utveckla ännu ett hyresrättsprojekt i Fjällbo Park, säger Magnus Attemalm, VD Betonmast Göteborg. Vi ser fram emot ett gott samarbete tillsammans med Västerstaden.

– Fjällbo Terrass integrerar stad och natur i ett högkvalitativt boende, säger Hans Stridh, vice VD på Västerstaden. Vi är mycket glada över att kunna erbjuda efterlängtade hyreslägenheter i ett sådant naturskönt område som Utby.

Byggnationen kommer att påbörjas under hösten 2020 och stå färdigt 2022. Preliminär inflyttning är beräknad till hösten 2022. Mer information kommer att ske löpande.

För eventuella frågor och kontakt:

Hans Stridh
hans.stridh@vasterstaden.se

Nyheter